понеделник, 29 януари 2018 г.

Сирия: Чуждестранни джихадисти плячкосаха една най-големите фабрики в страната

Снимка на откраднатото от джихадистите оборудване

Чуждестранни джихадисти от Хайат Тахир Ал-Шам и Туркестанската ислямска партия бяха заснети как плячкосват една от най-големите фабрики в Сирия, посочи арабската медия „Ал-Масдар Нюз“. Според военни източници в Дамаск става въпрос за ограбване на голяма захарна фабрика, разположена на югоизток от град Джиср Ал-Шугур в провинция Идлиб (в Северозападна Сирия). 

На снимката се вижда как джихадистите изнасят оборудването на фабриката в неизвестна посока, вероятно към границата с Турция, където се очаква откраднатите машини да бъдат продадени.


Това не е първото подобно престъпление на въпросните две групировки. Те са отговорни и за плячкосването на електроцентралата „Зайзон“ в Идлиб през миналата година. Тогава те са били видени да изнасят материали от централата по посока на турската граница.

Провинция Идлиб в Сирия

Този пример за пореден път доказва, че в Сирия не се води „гражданска война“, както упорито твърдят българските медии. Срещу Сирия вече 7 години се извършва чуждестранна интервенция, като ролята на преден отряд в нея играят различни крайнореакционни групировки. В резултат на тази агресия, голяма част от страната беше разрушена, стотици хиляди загинаха, а милиони бяха принудени да напуснат домовете си, бягайки от войната и от ислямистките групировки. Към настоящия момент сирийската държава си е възвърнала контрола върху по-голямата част от страната. Въпреки това войната е все още в разгара си.


Стефан Петров,
"Революционен пламък"

ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар