понеделник, 30 юли 2018 г.

Музикална вечер с Група Йорум в София



Приятели на група „Йорум“ организираха музикална вечер в София на 9 юни 2018 г. В залата на Читалище "Природа и наука" се събраха над 60 човека за да покажат своята солидарност с групата. В прог­рамата освен „Йорум“ участва българската група "Забранени символи" и бяха рецитирани стихотворения от турския поет-комунист Назъм Хикмет. Другарите от „Йорум“ поздравиха присъстващите с думите:

    "Здравейте! Поздравяваме българския народ, извършил първото антифашистко въстание. Ние, като братски народ, пристигнахме да изпълним песните на нашата борба, в която включихме и наученото от борбата на българския народ срещу фашизма, от вожда на революцията Димитров, от борбата на партизаните.

Като хора, които сме израснали четейки български революционни творби и поели пътя към революционна борба, ние ви носим поздравите на нашия народ, на работещите в културния център, носещ името жертвата ни Айче Идил Еркмен и на цялата група Йорум.
Нашите народи имат общи традиции, близки култури, ценности. Има много географски, исторически, политически и културни връзки, които ни свързват. За нас е чест да бъдем днес с вас, за да укрепим тези връзки и да разширим антиимпериалистическия фронт.

Ние изпълняваме песни на борбата за независимост, хляб и справедливост. Властта, която се плаши от силата на песните ни, ни напада. Културният център, кръстен на Айче Идил беше нападнат 4 пъти за последните 11 месеца. Към момента 10 от членовете на групата са в затвора. 6 членове се издирват и за тях има обявена парична награда.

Империалистите и техните слуги ни нападат. На Балканите, в Близкия Изток и много краища по света продължава империалистическата агресия. В Сирия, в Палестина продължава да има всекидневни жертви. Трябва да сме заедно в борбата с всеки, който хвърля камък срещу агресията на империализма. Да се организираме да се обединим и да се борим срещу империализма.
Да запеем заедно... "

Записът на цялата музикална вечер гледайте тук:



Няма коментари:

Публикуване на коментар